OM WHEY PROTEIN

Mjölk innehåller två proteiner, kasein och vassle (Whey på engelska) . Vassleprotein kan separeras från kaseinet i mjölk eller bildas som en biprodukt av osttillverkning. Vassleprotein anses vara ett komplett protein och innehåller alla 9 essentiella aminosyror och har låg laktoshalt. Används för att förbättra muskelproteinsyntes och främja tillväxten av mager kroppsmassa.

Det finns tre primära typer av vassleprotein: vassleproteinkoncentrat (WPC), vassleproteinisolat (WPI) och vassleproteinhydrolysat (WPH). Låt oss titta på var och en av dessa i tur och ordning:
Vassleproteinkoncentrat - WPC innehåller låga halter av fett och låga nivåer av kolhydrater (laktos). Den procentuella andelen protein i WPC beror på hur koncentrerad den är. Lägre end koncentrat tenderar att ha 30% protein och högre slutet upp till 90%
Vassleproteinisolat - WPIs bearbetas ytterligare för att avlägsna allt det fett och laktos. WPI är vanligtvis minst 90% protein
Vassleproteinhydrolysat - WPH anses vara "predigested" form av vassleprotein som den redan har genomgått partiell hydrolys - en process som är nödvändig för kroppen att absorbera protein. WPH kräver inte lika mycket spjälkning som de två andra former av vassleprotein. Dessutom är det ofta används i medicinsk proteintillskott och modersmjölksersättning på grund av det förbättrade smältbarhet och minskade allergena potential.

 

Det finns många fördelar som är förknippade med konsumtion av vassleprotein.

Viktminskning

Sänkt kolesterol

Sänkt blodtryck och minskad risk för hjärt-kärlsjukdom